CONCURSUL NAȚIONAL DE CHIMIE „RALUCA RÎPAN”- ETAPA NAȚIONALĂ -2023

Performanța în educație trebuie încurajată, susținută și premiată.

Cu mare bucurie, Consiliul Județean Galați sprijină financiar organizarea acestui important concurs național de chimie, care aduce la Galați peste 100 de tineri inteligenți și bine pregătiți.

Suntem gazda acestei competiții naționale grație rezultatelor excepționale obținute de elevii gălățeni la edițiile precedente ale  Concursului Național de Chimie „Raluca Rîpan”. Iar acest lucru ne umple sufletele de bucurie.

Le doresc tuturor participanților să aibă multă încredere în ei, în profesorii care i-au pregătit și în tot ceea ce au învățat în timpul studiilor.  Ei sunt deja un grup select de elevi curajoși și talentați, care au o pasiune comună pentru chimie.

Dragi elevi,

Vă urez mult succes și să aveți încredere în voi. 

Să vă bucurați de fiecare experiență din viată, fiindcă astfel deveniți, pe zi ce trece, din ce în ce mai buni!

                                                                                                              Costel FOTEA

                                                                                  Președinte al Consiliului Județean Galați
Dragi elevi,

Stimați colegi,

În aceste zile înmiresmate de teii infloriți, suntem onorați să fim gazdele Concursului Național de Chimie „Raluca Rîpan”, care se va desfășura în acest an pe malul Dunării, bătrânul fluviu care l-a inspirat pe compozitorul Iosif Ivanovici să creeze celebrul vals „Valurile Dunării”.

Dacă în secolul al XIX-lea numeroase vase soseau la Galați din Levant, Egipt sau din alte zone ale lumii, încărcate cu mărfuri, iar toate bogățiile Moldovei se adunau tot la Galați, astăzi,  în portul dunărean poposesc elevi valoroși pentru a se întrece cu armele minții în dorința de a atinge performanța.

Sperăm că participarea la proba din cadrul concursului și timpul petrecut în orașul nostru să fie un bun prilej pentru un productiv schimb de idei, pentru o efervescență intelectuală și pentru crearea unei comunități a excelenței.

Elevilor le dorim inspirație și mult succes în concurs! Tuturor oaspeților noștri le adresăm urarea de „Bun venit!”.

Inspector Școlar General,

Prof. Gina Brînzan

În spiritul unei culturi a performanței, concursurile școlare reprezintă o cale de a promova educația de calitate și, în egală măsură, valorile învățământului românesc.  Zilele acestea, avem onoarea de a găzdui, la Colegiul Național “Vasile Alecsandri”, CONCURSUL NAȚIONAL DE CHIMIE “RALUCA RÎPAN” – EDIȚIA a XVI-a 2023.

Bun venit la Galați tuturor participanților, elevi și profesori! Succes în această competiție care ne dorim să reflecte inteligența, nivelul de pregătire și, mai ales, pasiunea pentru chimie a elevilor de clasa a VII-a!

Comisia Națională de organizare a Concursului