Misiunea noastră

Școala…un univers al științei, al visurilor, al speranței

Pentru fiecare elev, visul de a-și lărgi orizontul cunoașterii prinde contur cu fiecare pas făcut în acestă lume feerică. Necunoscutul capătă câte un licăr de lumină în orice zi petrecută pe tărâmul școlii, iar misterele vieții se descoperă rând pe rând.

Aceste reverii se transformă în realitate la COLEGIUL NAȚIONAL „VASILE ALECSANDRI” GALAȚI. Școala noastră reprezintă locul ideal pentru descoperire, cunoaștere și devenire. Elevi și profesori, împreună îndrăznim să știm, să gândim pentru ca mai apoi să devenim un model ideal. Cu multă dragoste, răbdare și dăruire, profesorii COLEGIULUI NAȚIONAL „VASILE ALECSANDRI” GALAȚI, își ghidează elevii spre descoperirea sinelui și a tainelor științei. La rândul lor, copiii își dedică timpul și depun toate eforturile pentru ca drumul lor în viață să fie presărat cu succese si satisfacții.

Misiunea școlii, având în vedere că influențează/ghidează în mod direct conturarea și dezvoltarea vieții unui tânăr, este una covârșitoare. Școala trebuie să dezvolte comunicarea deschisă, asertivă, să promoveze inovația, creativitatea, inițiativa personală și participarea activă la viața comunității. Capacitatea de a-ți pune ție mai întâi întrebări esențiale, pe care apoi să le adresezi și dascălilor tăi, capacitatea de a formula răspunsuri clare și precise, capacitatea de a-ți formula civilizat, dar mai ales de a-ți susține opiniile… iată doar câteva dintre lucrurile pe care le așteptăm cu toții de la școală (indiferent că suntem elevi, profesori sau părinți). Școala trebuie să-i ajute pe elevi să gândească critic, cu propria minte,  să îi ajute să aibă încredere în propriile forțe și să scoată din ei tot ceea ce este bun.

Progresul este ținta școlii noastre, împreună formăm o mare și unită familie, unde fiecare membru își îndeplinește sarcinile pentru ca succesul să fie absolut !